Протестът в Кресна успя! Работна група се събира на 6 февруари за обезопасяването на главния път

Във връзка с организирания на 19 януари тази година масов протест от жителите на община Кресна за разрешаване на проблема с пътно-транспортните произшествия в района на града и село Долна Градешница, на 30 януари кметът Николай Георгиев изпрати писмо до директора на ОДМВР-Благоевград, в което напомня за поетите ангажименти за осигуряване на пътна безопасност.

„Във връзка с Вашето предложение от 19.01.2017 г. за създаване на работна група с участието на представители на община Кресна и инициативния комитет Ви уведомявам, че към 30.01.2017 г. в общинската администрация не е постъпвал документ, с който се предлага дата, час, място на провеждане, участници и дневен ред за първата среща“, посочва в писмото градоначалникът на Кресна.

Николай Георгиев припомня, че по време на големия протест на 19 януари граждните са дали на отговорните институции срок от един месец, за да започнат реално да работят по разрешаването на проблема с пътно-транспортните произшествия в района на Кресна и Долна Градешница.

„И тогава заявих, и днес пак заявявам своята категорична солидарност с исканията на моите съграждани и използвам случая да декларирам пред Вас, че ако в рамките на следващите 7 дни работната група не се събере и не излезе с конкретен план за действие, както и ако не получим допълнителни гаранции от Агенция „Пътна инфраструктура“ за заявеното в тяхното прессъобщение от 19.01.2017 г. намерение да се инвестират 400 000 лв. за обезопасяване на Е-79 в района на община Кресна, жителите на общината са решени да изпълнят своята закана и да преминат към гражданско неподчинение и изграждане на палатков лагер, с който трайно ще се блокира движението в двете посоки по главен път Е-79″, пише още в писмото си до полицейския директор кметът на Кресна.

Междувременно от общинската администрация в Кресна съобщиха, че днес е получено писмо от Областната дирекция на МВР-Благоевград, в което се предлага първото заседание на работната група за обезопасяване на главния път в района на Кресна и Долна Градешница да се проведе на 6 февруари от 14:00 часа в община Кресна.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене