Истерия в Англия за края на света, предсказан от Ванга

Оказаха се фалшиви, от едноименната фондация опровергават

 

Истерия в Англия за края на света, предсказан от Ванга, предизвика Daily Mail.

Апокалиптичните послания на пророчицата влязоха в полезрението на чуждестранните медии, след като бе разпространено предсказанието й, че Барак Обама ще бъде последният президент на САЩ. Тя познала, че той ще дойде на власт в момент на голяма икономическа криза, както и че всички ще се надяват именно той да избави страната от нея. “Ще се случи точно обратното – конфликтите между северните и южните щати ще се засилят”, цитират още от изданието, откъдето припомнят, че мандатът на Обама изтича на 20 януари, когато е клетвата на Тръмп. След това посочват, че Ванга е предрекла идването на месия, който ще донесе дълготраен мир.

Като бонус за читателите си Daily Mail припомня, че Ванга била предсказала и атаката на кулите близнаци на 11 септември 2001 г., както и появяването на ИДИЛ. Сред нейните минали пророчества били и тези за „двете стоманени птици“, които атакуваха Америка, която тя била произнесла през 1989 година. Мнозина смятаха това предсказание за двата самолета, които удариха Световния търговски център в Ню Йорк. Също така пророчицата била предсказала изменението на климата и топенето на ледените райони, което води до увеличаване на нивото на океаните. „Ванга никога не е правила подобни предсказания. Хората, които са били близки до нея през годините, неведнъж са свидетелствали, че

 

леля Ванга никога не е говорила по адрес на Америка

 

коментира за „Монитор“ председателят на фондация „Ванга“ Иван Драмов. „Заинтересовани политически и други кръгове продължават да спекулират с името, морала, паметта и световната популярност на пророчицата Ванга“, допълни Драмов.

Пророчицата предвещала още „Ислямска държава” със столица Рим. „Великата ислямска война” ще свърши през 2043 г., е предвидила баба Ванга, цитирана от Daily Mail. Тя предсказала, че глобалният проблем ще се зароди през 2010 г. с „Арабската пролет”, като терен на кръвопролитните действия ще бъде Сирия. Мирът ще възтържествува според пророчествата й, след като ислямистите основат собствен халифат, център на който да бъде Рим. „Българската пенсионерка се предполага да е била точна в предсказанията си в 85% от случаите”, посочват от американския всекидневник, като продължават да цитират евентуалните й предсказания за бъдещето. Сред тях попада и подозрението, че Европа ще „престане да съществува” през следващата година, като на континента рядко ще се среща каквато и да е форма на живот. След като разгадала задаващите се климатични промени с глобалното затопляне и атаките на кулите близнаци в Ню Йорк, пророчицата загатнала и кога ще бъдем посетени от извънземни. По думите й, цитирани от Daily Mail, далечните същества

ще научат човечеството да живее под вода до 2130 г. Космическите предсказания вещаят и нова война – този път на Марс, като събитията ще се развият през 3005 г. Близо две хилядолетия след като Европа изчезне от световната карта българката предвещала и края на живота на планетата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене