Актрисата на Драматичен театър – Благоевград, Албена Чобанова, с номинация за „ИКАР“ 2017

Актрисата на Драматичен Театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, Албена Чобанова, с номинация за „ИКАР“ 2017, в категорията ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ за Малама във „Вампир“ от Антон Страшимиров, режисьор Маргарита Мачева.

Щатният режисьор на Благоевградски театър, Маргарита Мачева, получи номинация в категорията ДЕБЮТ за режисурата на пловдивското представление „Майка“ от Максим Горки (Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив).

Това стана ясно след провелата се пресконференция днес /2 февруари 2014г./, на която Съюзът на артистите в България обяви номинациите за Националните награди „Икар“ 2017, които се връчват от 1974 година насам в знак на съпричастност на българските творци към Световния ден на театъра – 27 март.

Основен инициатор и организатор е Съюзът на артистите в България, който е съставен от професионални гилдии в сферата на живите изпълнения и сценичните изкуства.

„Вампир” е част от репертоара на ДТ „Никола Вапцаров“ от 2016 година, когато откри театралния сезон в Благоевград, а няколко дни по-късно бе селектиран и взе участие в Международен театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/.

Благоевградската публика ще има възможност да гледа отново представлението на 16.02.17г. /четвъртък/, от 19:00 ч.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене