Банско бе посетено от египетски представители

египтяни

Банско бе посетено от египетски представители, във връзка с организиран културен обмен. Гостите бяха талантливо момче, заедно с неговата майка и известния художник Абд. Шериф, който е и представител на школа за рисуване към Египетското министерство на културата. Визитата на чуждестранните гости е по инициатива на фондация „Малък Зограф”, която e организатор на Световния конкурс за детска рисунка, провеждан в курортния град. Целта е да се покажат на египетските посетители красотите и древната история на град Банско. Това е част от програмата към откриването на тазгодишния Световния конкурс за детска рисунка.

Предстои на 28 май да се открие голяма изложба с детски произведения на изкуството на школите „Банско” и „Самоков”.

През месец юни ще се проведе пленер на децата лауреати от Световния конкурс за детска рисунка 2013 г в Банско, а през юли и август ще има школа за подготовка за участие наученици от планинския град в предстоящия конкурс през 2014г.

В началото на септември, преди да бъде открит конкурсът, ще има Ден на Египет, в който ще бъде представена изложба с произведения на известен египетски художник и на египетски деца. Ще бъдат показани и предмети свързани с историята и културата на тази древна страна.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене