Добрата новина! Кметът Ст. Стойчев спаси петричкото село Първомай от опасен звяр, заловиха свирепото куче-вълк, дебнело жертви край училището

За кучешка напаст в петричките села сигнализират кметовете, които търсят съдействие от общината

Добрата новина дойде тази сутрин от петричкото село Първомай, кметът на селото, бившият полицейски шеф Стоян Стойчев ни информира, че рано тази сутрин озверялото куче, за което вчера ви съобщихме е хванато и прибрано. Било е засечено към 8 часа сутринта в района на училището. От там служители веднага сигнализирали на кмета и той заедно с още двама мъже от селото с „оперативно майсторство и талант успели да „арестуват“ кучето.

„От служителите на училището ми казаха, че е в района и веднага отидохме там, за да го видим и приберем. Кучето всъщност е озверяло, заради това, че е гладно и си търси храна. Нахранихме го и той се успокои. Прибрано е при човек от селото, който каза, че ще го вземе да го гледа и да се грижи за него.“ – каза той.

Припомняме ви, че в вчера в редакцията на struma. com постъпи панически сигнал за озверяло куче в село Първомай, което преди дни се е нахвърлило върху жена. а вчера преследвало възрастен мъж. В понеделник специален екип от Банско е прибрал близо 10 бездомни кучета, но не и това, от което има оплаквания.

Кметове на съседни населени места в Община Петрич също са сигнализирали за подобен проблем с бездомните кучета. От Общинска администрация- Петрич ни информираха, че ще бъдат предприети мерки и в най-скоро време специален екип от ветеринари ще се погрижи за тях.

Ани Георгиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене