Сексолог: Мъже, внимавайте с алкохола!

Прекалено честите посещения на кръчмата могат да навлекат на мъжете еректилна дисфункция, тъй като консумацията на алкохол отрицателно въздейства върху потентността на силния пол, пише в. „Дейли мейл“.

Изданието цитира сексолога д-р Адам Саймън от сайта за онлайн лекарски консултации Push doctor. Въпреки че за еректилната дисфункция са отговорни множество фактори, не трябва да остава извън полезрението и въздействието на големите количества алкохол върху мъжката полова система.

Импотентността в много случаи се дължи на стесняването на кръвоносните съдове, оросяващи пениса. Обикновено те се разширяват при ерекция и се стесняват след половия акт. Но прекалено големите количества алкохол променят този механизъм, като ерекцията не може да се задържи за дълго време.

Проблемът идва от това, че алкохолът въздейства на различните хора по различен начин. Но във всички случаи д-р Адам Саймън съветва мъжете да не надвишават препоръчаните от здравните власти 14 алкохолни единици седмично. Това се равнява приблизително на шест чаши вино или на шест халби бира. А при редовни посещения на кръчмите тези количества много лесно могат да бъдат многократно надвишени.

Алкохолът също влияе отрицателно върху броя на жизнеспособните сперматозоиди и ги прави по-малко ефикасни. Статистиките отчитат, че половината мъже на възраст между 40 и 70 години, страдат до някаква степен от еректилна дисфункция.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене