Гимназистката Дияна Безинска спечели златен медал в състезание по счетоводство

благоевград

Единадесетокласничката Дияна Безинска от паралелката по оперативно счетоводство на ПГИ „Иван Илиев“ -Благоевград спечели първо място в националното състезание по счетоводство. В излючително оспорваната надпревара Дияна показа блестящи знания в областта на инвентаризацията, оценката и калкулацията и сводки, обекти на счетоводството, и спечели с 80 т. престижното състезание, като изпревари с 1 т. подгласничката си.

Благоевградската гимназистка спечели 300 лв. парична награда, право на стаж във водеща фирма в областта на складово-счетоводните разработки, златен медал, придружен с грамота, и специализирани програми и софтуерни продукти за своето училище. В надпреварата, провела се във Велико Търново, взеха участие 20 ученици от 11 клас на икономическите гимназии в цялата страна.

В продължение на 2 часа те решаваха тест, състоящ се от 15 теоретични и 15 практически въпроса, включващи счетоводни задачи и казуси. Целта на състезанието е засилване на мотивация на участниците за пълноценно усвояване на учебния материал и формиране на практически умения. Дияна изказа специални благодарности към своята преподавателка Богдана Костадинова – учител по счетоводство, и разкри, че смята да продължи развитието си в тази насока.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене