Местния печат

„Вяра“

Управителят на общинската болница в Дупница д-р Вл. Миков:Дупка от 20 000 лв. в касата остави Р. Тимчев, открихме 2-те липсващи коли в окаяно състояние в столични квартали

Владислав Миков изнесе шокиращи факти за положението на лечебното заведение, където временно изпълняващ длъжността управител допреди 22 дни беше Росен Тимчев. В касата на болницата липсват 20 000 лв., които са взети на ордер, но фактури няма, е установила проверката на одитната комисия с председател Илия Чорбаджийски. Голяма част от доставчиците през миналата година са останали без каквито и да било плащания. Установено е още, че са сключвани дублиращи договори. За телефони е имало два договора с два оператора, като сумата за единия е била 2,70 лв. на сим карта, а за втория – около 10 лв.

ОбС-Гоце Делчев определи бюджета на кмета Вл. Москов като справедлив, гласува единодушно финансовата рамка в размер на 23 836 420 лв.

Местните парламентаристи в Гоце Делчев приеха без резерви с абсолютно съгласие с градоначалника Владимир Москов бюджета на общината за 2017 г., който възлиза на 23 836 420 лв. Парите са повече от миналата година с 1 600 000 лв., които идват от делегирани дейности, обясни на заседанието вчера финансистът на общината Йорданка Ендрева.

В Големо село искат да минат към Дупница, подписват се за референдум: Кметът на Бобов дол Елза Величкова: Допитването ще утежни финансовото положение на общината, претенциите са несериозни, хората ще трябва да сменят лични документи, нотариални актове, талони на МПС-та

Искането за провеждане на референдум за отделяне на Големо село от община Бобов дол и присъединяване към община Дупница нагнети напрежение в миньорската община. Темата е сред най-коментираните в Бобов дол и региона, който вече години наред се топи. Демографски, икономически, социално Бобов дол не е това, което беше само допреди 20-ина години, когато в града на пълни обороти работеше мината за добив на кафяви въглища и хранеше региона. Със затварянето на рудниците и свиването на въгледобива започна и закъсването на общината, която вече години наред агонизира финансово.

Съседите Иван Иванов и Борислав Георгиев: Море от боклуци ни залива от месец, кофите на ул. „П. Динеков” в Дупница преливат, 50 къщи бедстваме

„Море от боклуци ни залива, а от Нова година не сме виждали кола на сметосъбиращата фирма. Кофите за боклук на „Петър Динеков” №16 преливат, 50 къщи буквално бедстваме.

Газова бутилка избухна в Кюстендил, пострадаха безработните Людмила и Христо Джалеви

Безработните Людмила и Христо Джалеви от Кюстендил пострадаха след взрив на газова бутилка в семейното им жилище на ул. „Александър Стамболийски“ №72.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене