Днес съветниците гласуват бюджета на община Гоце Делчев

23 805 220 лева е годишният бюджет на община Гоце Делчев за 2017 г. С увеличението на местните данъци и такси, в хазната ще постъпят около 500 хиляди лева в повече, като общият размер на местните приходи е над 9 милиона лева. Само от новия данък за таксиметрови услуги постъпленията за годината се очакват в размер на 28 хиляди лева.

48 460 лева от местните приходи в бюджета ще бъдат използвани за ремонт на физкултурния салон на училището и ремонт на покрива на кметството в село Мосомище, а 98 хиляди лева – за подмяна на отоплителната инсталация и покрива на училището в село Буково, уточни за ХРОНИКА заместник кметът Богдан Боцев. Предвидени са 90 хиляди лева за допълнителна издръжка на детските градини, 20 хиляди лева за фонд „Специализанти“ в местната общинска болница, по 20 хиляди лева допълнително за масова физкултура и за културния календар. 150 хиляди лева ще струва ремонтът на физкултурния салон в училището на с. Брезница, като средствата са осигурени целево. За същото село ще бъдат заделени 4, 5 хиляди лева ще за Клуба на пенсионерите.

В капиталовата програма на общината са посочени точно кои обекти ще бъдат ремонтирани през годината и от къде ще бъдат осигурени средства за това. Заедно с всички приходи и разходи за 2017 г. на заседанието си днес, общинските съветници ще гласуват и създаването на фонд за семейства с репродуктивни проблеми с начална сума 20 хиляди лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене