Реконструкцията на крепостната стена в Хисарлъка започва през април

Мая Манолова

Изграждането на римската стена в Кюстендил ще започне в рамките на една или две седмици, заяви депутатът от БСП и зам.- председател на НС Мая Манолова.Тя е категорична, че това ще е един от първите проекти в страната, който ще се реализират от фонда за подкрепа на регионите.
„Доколкото ми е известно има забавяне с обществената поръчка за здравния център на община Кюстендил, но се надявам тя да приключи в срокове, за да бъдат усвоени от общината отпуснатите от правителството на Орешарски средства. Правим тази пресконференция на открито, пред балнеосанаториума, за да се види, че правителството на Пламен Орешарски не просто приказва, а действа. Това, което обещахме се случва. Сега се прави ремонт на фасадата, следва подмяна на дограмата и след това започва това, което обеща министър Андреева- ремонт на вътрешната част на балнеосанаториума“, заяви Манолова.

Вицепремиерът Даниела Бобева ще посети Кюстендил в началото на следващата седмица и ще има среща с бизнеса от региона. С нея ще има и представители на Банката за развитие, които на място ще обяснят на местния бизнес как да ползват ресурс от банката. Предстои и среща с шефа на Агенцията за инвестиции, както и посещение в Кюстендил на най- големия китайски инвеститорски фонд, чиито приоритети са свързани с балнеологията.

dariknews/Кюстендил

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене