Понеделник ще бъде почивен ден в Гоце Делчев, посрещат тържествено новия владика

избори нов неврокопски митрополит

За неработен и неучебен ще бъде обявен от Община Гоце Делчев следващия понеделник, в който е предвидено неврокопчани да посрещнат тържествено новия Неврокопски митрополит.
„Ако в неделя синодалните старци проведат успешно втория етап от избора за духовен водач на овдовялата след смъртта на дядо Натанаил Неврокопска епархия, за което няма съмнение, че ще се случи, ще организираме достойно посрещане на новия митрополит“, коментираха от администрацията в Гоце Делчев.
Отзвукът след проведените вчера избори от 30-те епархийски избиратели е, че миряните са напълно удовлетворени и доволни от резултатите и са готови с любов и уважение да посрещнат за приемник на покойния Натанаил и двамата избрани епископи – Серафим и Григорий.
Преди 14 години дядо Натанаил бе посрещнат също много тържествено от жителите на Гоце Делчев и миряните от цялата Неврокопска епархия. Той успя през всичките години на духовен водач да запази уважението и доверието на вярващите, които днес след смъртта му се пожелават неговият наследник, независимо кой от двамата епископи бъде канонизиран за Неврокопски митрополит, да продължи делото му и да запази вярата и целостта на епархията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене