УДАРИХА НАРКОБАРОНА БРЕНДО!

Дързък обир на стойност над 200 000 лева е преживяла в началото на годината Добрина Тумбалова, майка на мастития наркобарон Евелин Банев – Брендо, пише „Уикенд“, позовавайки се на съседи на достолепната дама в Тополовград.

Кражбата е станала на 3 януари привечер, когато двама маскирани апаши са нахлули в къщата на леля Дочка, обезвредили алармата и за по-малко от 5 минути задигнали бижута, скъпи часовници, няколко картини, сред които и платно на Владимир Димитров – Майстора.

По време на обира майката на Брендо не била у дома си, тъй като дни по-рано отишла в София на гости на сина си за празниците. Крадците действали професионално и вероятно имали повече предварителна информация, защото знаели, че в родната къща на Евелин Банев няма никого. Апашите били маскирани, защото знаели, че домът е снабден с камери, свързани директно с офиса на местната охранителна фирма, вероятно собственост  на човек от обкръжението на Брендо.

Не е ясно как крадците успели дао безвредят камерите и да се измъкнат от къщата, а и от Тополовград необезспокоявани. Впоследствие е установено, че апашите са се придвижвали с крадено „Ауди“, снабдено с регистрационни табели от Монтана, които се оказали откраднати от друга кола.

Крадците откраднали дори сертификатите и гаранционните карти на бижутата, което говори, че най-вероятно ще пласират  задигнатото в чужбина. Крадените часовници и бижута обикновено се продават за 35-40% от цената, но, ако имат и сертификати, процентът скача на 50-55%.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене