Птицекланица ще строят край Дебрен

На вчерашното си заседание общинските съветници от Гърмен одобриха изработването на подробен устройствен план на база подаденото в кметската администрация заявление от „Флора 2 Лайф“ ООД с управител Мустафа Ислямов от сатовчанското село Слащен.

Инвестиционните намерения на Мустафа Ислямов са да построи птицекланица върху площ от 13.298 декара в местността „Чучурите“ в землището на село Дебрен, както и да разкрие няколко нови работни места.

Въпросните 13.298 декара представляват ниви и пасища в същата местност и са собственост на Ислямов, който през 2016 година ги е купил от бившите им собственици Митра Гъндева и братята Стоян и Георги Гогови за общата сума от 3 200 лева.

В придобития имот Ислямов е разположил пчелин, но след изготвянето на ПУП-а и всички необходими документи ще стартира и самото строителство на птицекланицата.

Съгласно инвестиционното намерение на Мустафа Ислямов от село Слащен освен ПУП се изисква и процедура за изменение на територията в производствена зона с преобладаващо застрояване на постройки с малка височина до 10 метра.

Очаква се строителството на птицекланицата край гърменското село Дебрен да стартира още тази пролет.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене