Милен Радуканов: Доволен съм от показаното в първата контрола

Старши треньорът на благоевградския ОФК Пирин Милен Радуканов оцени като полезна вчерашната първа контролна среща на тима си, в която „орлетата“ от Благоевград победиха със 7:0 третодивизионния Пирин Разлог.

„Искахме да видим всички момчета в игра, да се натоварим физически и да изпробваме идеите, които се опитваме да прилагаме, срещу един по-слаб противник, за да си направим и необходимите изводи. Заложихме на агресивна игра, на разигравания, опитахме много неща. Важното е, че имаше желание у всички футболисти, които се стараха и вложиха сериозно, въпреки че предния ден имахме убийствена тренировка. Видя се, че потичаха доста, което е положителното и е радващо“, заяви Радуканов след края на срещата.

Попитан за новите попълнения в състава като бразилеца Диас и халфа Суда, Радуканов каза, че е доволен от всички момчета, с които работи. „И 23-мата се справят добре до този момент, и новите са ниво и трябва лека-полека да се впишат в колектива и всичко ще е окей. На проби е и Кристиян Кръстев, но все още не е решено дали ще остане в отбора“, допълни той.

„В общи линии това е и групата, която ще замине в събота на тренировъчния лагер в Анталия, Турция, който ще продължи до 10 февруари. Вече има горе-долу яснота и за петте контролни мача там. На 31 януари ще се играе с Актобе, на 5 февруари – с Анталияспор или с Раднички /Ниш/, на 9 февруари – може би с Алтай /Казахстан/, като остава да се определят съперници за още два мача“, съобщи Милен Радуканов.

Той не изключи вероятността по време на тренировъчния лагер в Турция да бъде изпробван още някой нов футболист, стига да се прецени, че притежава нужните качества, за да се присъедини към тима.

Александър Башлиев, който не игра в контролата, тренира нормално, но заради болки в кръста и лошия терен е оставен да почива, обясни наставникът на „орлетата“ от Благоевград.

Що се отнася до играещия помощник-треньор в състава на Пирин Иван Цветков, който вчера за първи път излезе на терена през второто полувреме, Радуканов каза, че това е един истински професионалист, чиито качества всички познават и няма какво повече да се говори за него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене