Банско рай за крадците на коли! Задигнаха джип „Лексус“ на полски туристи

Бандити задигнаха луксозен джип „Лексус“ на семейство Полски туристи, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Возилото било паркирано на улицата, от където е задигнато през ноща между 23 – 24-ти януари.

Припомняме, че два джипа БМВ, собственост на чужденнци-туристи в Банско изчезнаха около Kоледно-новогодишните празници, въпреки полицейската блокада в града под „Тодорка“.

Единият автомобил бил оставен на съхранение на паркинг пред хотел Лавина, където семейството гръцки туристи били отседнали. Рано сутринта на Стефановден собственикът вдигнал по тревога управата на хотела и полицията. Колата е обявена за издирване.

Другият откраднат джип бе в нощта между 1-ви и 2-ри януари от неохраняем паркинг. Джипът бил паркиран предната вечер около 17:30 часа, но встрани от паркинга на хотела, тъй като на него не е имало място. Той е чисто нов и е купен на лизинг преди по-малко от месец. Регистриран е на румънско дружество.

Кражбата бе заснета от видеокамерите на хотела. Тя е осъществена за по-малко от една минута – време, в което автоджамбазите са успели да отключат автомобила, да запалят двигателя и да го отмъкнат. Работата по издирването на луксозния джип все още продължава. Полицията преглежда записите от пътните камери, за да се установи през кой от изходите на града са напуснали крадците. Снети са и показанията на пострадалото семейство. Те са пристигнали в Банско на 29 декември, а престоят им е бил за четири нощувки. Почивката им свършвала точно в деня на кражбата. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Разлог. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК, което на този етап се води срещу неизвестен извършител.

Любопитното в случая бе, че Банско в момента е истински „Биг брадър“, окупирано на входовете и изходите от камери, полицейски патрули и Жандармерия, но явно автокрадците не се страхуват от присъствието на органите на реда и действат безкомпромистно.

Напоследък джипове БМВ са любими на автоджамбазите, много лесно се отключват и запалват. Полицията смята, че точно тези автокрадци са абсолютни майстори по ключалките и са трудно уловими.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене