„Пирин“(Гоце Делчев) стартира с поражение зимните контроли

Хората на Йордан Боздански претърпяха загуба от първия в класирането на Югозападната трета лига „Струмска слава“(Радомир) с 1:0

Двата тима задоволиха двамата треньори с оглед на факта, че приятелската среща бе в още ранен етап от своята подготовка. Играчите показаха завидно желание за игра след дългата зимна пауза като неврокопчани бяха в доста прекроен състав в сравнение с миналата есен. В състава им не бяха сериозна част от поетотитулярите в лицето на капитана Георги Самокишев, Радослав Моллов, Костадин Янев и Георги Калайджиев, които имаха лични причини за отсъствието си. Освободен заради служебни ангажименти бе завърналият се в тима Зефир Катунчев, изпитите в НСА пък извадиха и Мариян Ловков от сметките на треньорския екип на „Пирин“
След почивката треньорите на двата отбора Владимир Димитров и Йордан Боздански дадоха шанс на футболистите от резервната скамейка. Първата част бе равностойна като удари към врататата на гоцеделчевци отправиха Тодор Зюмбулев, Георги Иванов и Ивайло Стоянов, но те не бяха трудни за титулярния страж на неврокопчани в тази среща Николай Шоколарев. „Пирин“ се опита да притесни Радослав Костадинов след шутове на дебютанта Милко Чаушев и Борислав Шабанов, но вратарят на „Струмска слава“ се справи без проблеми. Единствената реална опасност за попадение обаче остана на сметката на радомирци, които в 43-та минута след изстрел на Стоян Стоянов можеха да отбележат, но отново Николай Шоколарев показа добър рефлекс и изби.
Веднага след почивката неврокопчани имаха две опасности за гол. Първо включилият се отлично в състава на „Пирин“ нов нападател Ани Петков проби добре и подаде към Живко Грозданов, който от близо не успя да отбележи. После, най-опитният в състава на тима от южния град Иван Спахиев обстрелва опасно от пряксвободен удар, но вратарят на „Струмска слава“ успя макар и трудно да спаси шута му.

Единственото попадение в мача падна в 62-ата минута, когато Ивайло Стоянов с плътен силен удар от 25 метра изненада стража на „Пирин“ и топката влетя в мрежата му за 1:0. Последваха многобройни смени и в двата състава, които определено нарушиха синхрона и почти нямаше какво да се запомни от изявите на играчите от двата отбора.

За неврокопчани мачът ще запомнят дошлият за мача нападател Ани Петков, новото попълнение Милко Чаушев, а така също вратарите Костадин Близнаков и Атанас Харизанов, които направиха първия си мач в мъжката формация на клуба.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене