Бойко към министрите: В петък ни сменят

Премиерът Борисов благодари на кабинета за свършената работа

Да пожелаем успех на служебното правителство. Най-вероятно в петък ще стане смяната, така че имайте готовност. С тези думи се обърна премиерът в оставка Бойко Борисов към министрите си на последното правителствено заседание в Министерски съвет.

„Днес е последно заседание. Да благодаря на всички вас, на медиите, които ни отразяват повече от две години. Направихме доста. Сигурно можеше и повече. Излишъкът към януари ще стигне милиард. Така че всякакви оценки от нашите опоненти се надявам да постигнат нашите резултати, и тогава бих ги приел с радост“, заяви Борисов и благодари още веднъж на медиите за присъствието.

Във вторник вечерта президентът Румен Радев подписа указ, с който назначава проф. Огнян Герджиков за служебен премиер на временния кабинет. В първото си официално изявление той коментира, че  освен да организира честни избори, служебният кабинет има за задача и да работи по подготовката на председателството на България на Европейския съюз.

От прессекретарията на президентството съобщиха също, че последният работен ден на депутатите ще бъде този петък – 27 януари. изборите за новия парламент ще бъдат на 26 март т.г. – датата, за която настояваха от БСП. От ГЕРБ предпочитаха вотът да е на 9 април.

Очаква се Кирил Ананиев ще заеме поста финансов министър, а Гълъб Донев ще поеме поста в Министерство на труда и социалната политика. Здравеопазването ще оглави Илко Семерджиев, а Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет на Софийския университет, икономиката. Посланикът ни в Германия Ради Найденов пък става дипломат №1. Николай Денков пък ще поеме образованието.

kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене