3-ма собственици на автокъщи в Дупница тежко ранени при тест на току-що докаран сеат

линейка

Експолицаят Ст. Нейков и Е. Рангелов закарани в „Пирогов“, след като автомобилът им е засечен от пасат, който ги удря странично и преобръща по таван

Трима собственици на автокъщи в Дупница претърпяхатежка катастрофа в района на с. Поперево, община Дупница. Двама от тях в критично състояние са закарани в столична клиника. Инцидентът стана в събота около 16,30 ч. Бившият полицай и собственик на автокъща, 41-г. Стоян Нейков, 350г. Емил Рангелов и Христо Никлев, и трима от Дупница, изпробвали автомобил „Сеат“ на Е-79, минаващ покрай  автокъщите край с. Пиперево. Сеатът бил току-що докаран в автокъщата на единия от три­мата автоджамбази. Решили да

го изпробват и зад волана сед­нал Емил Рангелов, до него Христо Никлев, а на задната се­далка – Стоян Нейков, и потег­лили. Автомобил „фолксваген Пасат“ с двама пътници вътре не дал предимство на сеата и двата автомобила се ударили странично. Тежко са пострада­ли 41-г. Стоян Нейков и шо­фьорът, 35-г. Емил Рангелов. Емил е закаран по спешност в „Пирогов“ веднага след пътния инцидент. Той е с тежки счуп­вания. Стоян Нейков е с кръвонасядане в мозъка. Вчера сутринта и той бе транспорти­ран за „Пирогов“.

Тежките травми са причине­ни от това, че сеатът първо е ударен странично от пасата, после се преобръща по таван и само третият, пътуващ в сеа­та, Христо Никлев се е разми­нал с охлузни рани по тялото. Очевидци твърдят, че автомобилите са жестоко смачкани.

Стоян Нейков допреди десе­тина години е работил в Охра­нителна полиция в РУП – Дуп­ница. Напуснал и започнал час­тен бизнес. Той и семейството му са собственици на автокъща „Диана“, кръстена на име­то на дъщеря му, както и на един от първите магазини в Дупница „За левче“ и на зелен­чуков магазин в жк „Бистрица“ в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене