Номинираха Мартин Шулц за кандидат-канцлер на Германия

Изпълнителният комитет на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) официално номинира бившия председател на Европейския парламент Мартин Шулц за кандидат на партията за канцлер на предстоящите през есента парламентарни избори, предаде ДПА.

„Това е единодушното предложение на изпълнителния комитет към партийните членове“, каза председателят на ГСДП Зигмар Габриел. Той отбеляза, че вътрешнопартийното гласуване за утвърждаването на кандидатурата на Шулц ще бъде през март. Шулц заяви, че номинацията е „изключително голяма чест“ и че я приема „с гордост, но и със съответното смирение“.

„В обществото цари сериозно безпокойство“, посочи той на пресконференция, цитиран от ТАСС. „Искаме да водим предизборната борба така, че в крайна сметка ние – Германската социалдемократическа партия – да получим мандат да управляваме страната. В това сложно време тази страна се нуждае от ново ръководство“, отбеляза бившият председател на ЕП.

Днешното решение означава, че Шулц вероятно ще оглави партията на мястото на Габриел, пояснява ДПА, цитирана от БТА. /Novini.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене