ГЕРБ-Благоевград: БСП или лъжат за пенсии и доходи, или се готвят да фалират държавата

„БСП ще фалират държавата, ако изпълнят обещанията си в социалната сфера да раздават над 3 млрд. лв. годишно. За цял мандат това са 12 млрд. лв., които левицата не казва откъде ще вземе“. Това предупреждават от ГЕРБ в Благоевградска област.

„Цифрите показват, че намеренията на социалистите да не остане нито един българин под прага на бедността ще струват на бюджета минимум 1,6 млрд. лв. Предвижданото от БСП преизчисляване на пенсиите ще доведе до допълнителен харч от 1,5 млрд. лв. годишно. Подобно увеличение на пенсиите, трябва да е за сметка на по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да срутят пенсионната система. Факт, който социалистите крият“, се казва в изявлението на ГЕРБ-Благоевград.

„Правителството на ГЕРБ осигури по време на мандата си за Коледа и Великден добавки към пенсиите на хората с най-ниски пенсии. За тази мярка са похарчени над 250 млн. лв. Гарантирано е, че от 1 юли 2017 г. всички пенсионери ще получат увеличение на пенсиите с 2,4%. В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%. Подходът на ГЕРБ е да се гарантира стабилност на системата, като се увеличават пенсиите, но се намалява дефицитът, коментират от ГЕРБ-Благоевград.

Сред приоритетите си управлението на Борисов постави борбата с безработицата. Данните сочат, че в момента тя е на нива от 8% и е най-ниска за последните 8 г. Над 210 000 души са започнали работа през 2016 г. Още една мярка за безработните, въведена през годината, е че държавата ще им плаща част от разходите в продължение на една година, ако работното им място е на повече от 50 км, от мястото, където живеят.

В социалната сфера ГЕРБ никога не е давала популистки обещания, а мерките, които въвежда не застрашават финансовата стабилност на държавата и са насочени към всички уязвими групи, е категоричната позиция на ГЕРБ-Благоевград.

За първи път тази година е въведена диверсификация на помощите за деца с увреждания, като ще получават по 930 лв. месечно. Нека БСП спре да лъже, че помощите са замразени.

В помощ на нуждаещите се са назначени 14 000 лични асистенти. За децата от домовете са отпуснати 194 млн. лв. в подкрепа на бизнеса – 360 млн. лв., по една от най-успешно работещите оперативни програми „Развитие на човешките ресурси”.

За хората с най-ниски заплати от 1 януари 2017 г. има увеличение с 40 лв. на минималната работна заплата спрямо 2016 г. и тя вече е 460 лв. В сравнение с 2011 г. ръстът е със 70%.

Обещанията на БСП за пенсии и доходи са нереалистични, социалистите обещават повече пари, без обяснения откъде ще ги вземат и вероятно лъжат и за данъците, и за пенсиите, коментират от ГЕРБ-Благоевград.“

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене