Таен доклад на ДАНС вади изненадваща версия за трагедията в Хитрино!

Незаключена входна стрелка по трасето е причина за мощния взрив на гарата в Хитрино, който отне живота на 7 души, рани 30 и изравни със земята 26 къщи

Това неизвестно до момента обстоятелство става причина за прекалено високата скорост на влака. Докладът на експертите от ДАНС е депозиран в секретното деловодство на Шуменския окръжен съд, уточниха източниците на вестника.

Има известно затъмнение в разследването на железопътната катастрофа в село Хитрино на 10 декември миналата година. Все още не е установена конкретната причина за произшествието, алармираха запознати с работата на прокуратурата по мащабното разследване под ръководството на Националната следствена служба.

Адвокатите на двамата обвиняеми за катастрофата – машинистите, са внесли в прокуратурата в Шумен “множество доказателствени искания за изправността на железопътната линия”. Те питат дали е ремонтирана изобщо, откакто е построена през годините на Руско-турската война, и не е ли лошото й състояние причина за инцидента, лишил от живот толкова хора.

Защитниците не са получили от прокуратурите в Шумен и Русе отговор дали са уважени техните искания, нито информация дали са отхвърлени. А законът изисквал при последвал отказ разследващият орган, в случая прокуратурата, да изложи мотиви.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене