Синоптиците смразиха България с новата прогноза

През следващите дни, до края на месеца не се очаква някакво чувствително затопляне

Това каза синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) Анастасия Кирилова.

„Валежите вече спряха. Сега в планините времето е слънчево и относително по-топло от предишните дни. В ниската част на страната на много места има мъгла или ниска слоеста облачност. Така ще бъде и през следващите два дни – предимно слънчево в планините с ниска инверсионна облачност или с мъгла в равнинната част от страната. В понеделник се очаква и увеличение на облачността, във вторник и сряда в Южна България главно ще има и слаби превалявания от сняг“, коментира Анастасия Кирилова. Тя посочи, че остава студено до края на месеца.

„Ще бъде със значителна облачност. Често на места в низините ще има и мъгли. Превалявания засега се очакват на 24 и на 25 януари. На 24-ти в част от страната в началото ще завали дъжд, който по-късно с понижението на температурите ще премине в сняг. В сряда на 25-ти ще превалява слаб сняг. По думите й температурите ще останат ниски. „Ще има отрицателни и дневни температури“, допълни синоптикът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене