ВМРО – Петрич в предизборна еуфория! Патриотите излязоха на протест и блокираха пътя край с. Дрангово

ВМРО – Петрич в предизборна еуфория! Патриотите излязоха на протест и блокираха пътя край с. Дрангово, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Днес към 12:00 часа около 40 човека от партийната структура на ВМРО – БНД – Петрич излязоха на протест и блокираха движението за около 45 минути на един от най-натоварени пътни участъци, който преминава през село Дрангово.

На протеста ективно участие взе кметът на село Дрангово Ангел Балтаджиев и съветникът Стоян Божинов.

Под сурдинка в Петрич се коментира, че патриотите организират протест с цел популизъм, като се има в предвид, че наближават предсрочните парламентарни избори.

90% от протестърите бяха знаменосци от южния град, а останалите се извозваха с личния автомобил на кмета Балтаджиев, който не успя да си прочете предварително написаната му реч и стана за смях пред войводите.

Патриотите се възползват от проблема на петричките села, като протестираха заради липсата на питейна вода в продължение на няколко дни, но вместо да се търси решение, те направиха политически сценарии, като настояват кметът на общината Димитър Бръчков да назначи независим одит на общинското дружество, и спешно насрочване на конкурс за избор на нов управител на ВиК още на следващото заседание на Общински съвет – Петрич.

В декларацията са посочили още, че заради лошото менажиране в продължение на много години предприятието има натрупани огромни задължения към НАП, ДКЕВР, „Басейнова дирекция”, НОИ и УВЕКС – Сандански, като по тяхна информация, задължението на ВиК към ЧЕЗ надвишават 500 000 лева.

В декларацията упрекват още и управителят на ВиК Илиян Ушев, който повече от две години е без подписан договор за управление – нито от предишния, нито от настоящия кмет на общината, но не споменават, че на сесия на ОбС-Петрич бе гласувано водното дружество да бъде поето за управление от Асоциацията по ВиК.

„Няма такава държава! Как може да блокираш движението и да четеш декларации за състоянието на общинско дружество. Нали за това са общинските съветници в зала, да си решават този проблем. Да излизаш на протест, за да се издигнеш в очите на слепите е меко казано кощунство“, така коментираха разгневени шофьорите от южната община, които попаднаха в задръстването заедно с туристи от съседна Гърция и Македония.

ВМРО – Петрич в предизборна еуфория! Патриотите излязоха на протест и блокираха пътя край с. Дрангово снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене