След победата на Григор Димитров, французите признаха: Българите са бойци с непримирим дух, срещу тях се играе трудно. Бог да опази Франция от тяхната ярост

Григор Димитров изигра най-добрия си мач до момента на Australian Open, след като разби Ришар Гаске с 3:0 (6:3, 6:2, 6:4)

Иначе Григор Димитров премина като валяк през Ришар Гаске в 3-ия кръг на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист при мъжете се представи много добре и затвърди феноменалната си форма от началото на новия сезон.

В родината на Гаске обаче хвърлиха поглед назад във времето и направиха връзка между двa от най-паметните мачове в историята на българския спорт.

“Днес, повече от 20 години след победата на българския национален отбор по футбол на “Парк де Пренс” в световна квалификация, отново паметен момент с френско участие ще бъде записан в златните страници на българския спорт.

Гаске игра изключително слабо, а Димитров изстрелваше топките като картечница. Българите са бойци с непримирим дух, срещу тях се играе трудно. Бог да опази Франция от тяхната ярост”, анализираха от престижното издание “Коен Спорт”.

Мачът бе очакван с огромен интерес мач от третия кръг, и то за малко повече от 2 часа. Българинът направи отличен двубой, като показа колебания само в първия сет. Той пръв допусна пробив, с който Гаске успя да поведе в мача, но след това не позволи в нито един момент французинът не му отне инициативата в мача. Това беше втора победа на Димитров над Гаске, над когото нямаше победа до 2016 година. Това е и първата победа на нашия представител над 30-годишния ветеран в мач от Големия шлем. До момента той беше взимал само 1 сет и имаше две регистрирани загуби (на Wimbledon и на Roland Garross).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене