Шест момичета и момчета от НПГ „Д.Талев“ – Гоце Делчев се класираха за участие в конкурса „Млади таланти в модата“

Два отбора от шест момичета и момчета от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев ще участват тази година в Националния конкурс „Млади таланти в модата“. Това са класиралите се на проведения в неврокопската професионална гимназия училищен кръг от Националния конкурс „Млади таланти в модата“.

Класиралият се отбор от трима души на първо място е в състав Симона Димитрова Чакърова, Гълабина Кирилова Жуглева  и  Кемил Раифов. На второ място е отборът в състав Никола Димитров Стоичков, Иван Валериев Панайотов и Елена Атанасова Янева.

Проведеното в НПГ „Димитър Талев“ състезание се състоеше в създаване на портфолио по идеен проект на тема „Цветя”, участващите отбори бяха седем с по трима ученици във всеки отбор.

Всички участници в отборите са ученици от НПГ „ Димитър Талев“ в специалностите „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ и „Оператор в производството на облекло“.

Отборите защитиха собствени проект пред комисия, съставена от изявени и с дългогодишен опит учители – специалисти в съответната професионална област, като за участие в националния кръг се класираха отборите заели първите две места.

Националният конкурс, на който  ще участват класираните ученици от двата отбора при НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, се организира от Министерството на образованието и науката с партньори: Национална асоциация на училищата по мода и Fashion studio – Milena Veliova.

Основната цел е да се предостави възможност на успешните млади хора, обучаващи се в професионалните гимназии, да демонстрират умения за проектиране, моделиране и технологично изработване на облекло.

„Поради спецификата на конкурсната процедура, не можем да представим класираните модели. Атрактивните и впечатляващи проекти на младите дизайнери ще бъдат изработени в часовете по учебна практика и всички ние /ученици, преподаватели, родителска общност/, в най-скоро време ще имаме възможността да се насладим на реализираните идеи“, съобщиха от  комисията, провела уникалното състезание в неврокопската професионална гимназия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене