Десислава Минчева представя своята изложба живопис в Благоевград

Градска художествена галерия в Благоевград ще посрещне изложба живопис на проф. Десислава Минчева. Официалното откриване на експозицията ще се състои в петък / 20 януари/ от 18.00 часа.

Изложбата носи посланието на Джером Джером „Честността е най-големият лукс, който човек може да си позволи“. Картини на Десислава Минчева освен в България, са изложени в Франция, Холандия, Белгия, Германия, Великобритания, Македония, Гърция, Финландия, САЩ, Мексико и други.

В благоевградската галерия ще бъдат изложени картини, в които авторката намира смисъл, естествена логика на нещата-честно и „неконцептуално“.  За пейзажа, Десислава Минчева казва, че за нея той е „къс божественост, мистичност и сила“.

Десислава Минчева има десетки самостоятелни изложби зад гърба си.

„Надявам се понякога и с това, което правя, и с начина, по който живея да им вменя, че това да си художник е огромна отговорност. Че това не е просто ей така наистина седиш и нещо си рисуваш. Я стане, я не стане. Изборът да бъдеш художник е бреме, което не всеки, според мен, е способен да понесе”, казва проф. Минчева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене