Местния печат

„Вяра“

Съкратени миньори от „Въгледобив Бобов дол” блокират дружеството: Ще палим джипове, тръгваме на война, искаме си обезщетенията за съкращения и ваучерите за храна

Миньори, съкратени от рудник „Бабино“ на „Въгледобив Бобов дол“, са готови на крайни мерки, за да защитят хляба си. Бивши работници на мината, останали без препитание, се заканват, че ще изпочупят и запалят автомобилите на шефовете на дружеството. В четвъртък (19.01.) те смятат да блокират изхода на административната сграда на мината (известна като Белия дом) и да не допуснат извозването на въглища от предприятието. Протестът е насрочен за 10,30 часа.

 Кметът на Перник д-р Вяра Церовска: Няма да подавам оставка! БСП сипят критики заради изборите –  червените вождове забравиха, че поставиха на „Кракра” винкел и пластмаса за милиони левове

Няма да подавам оставка и категорично отхвърлям всякакви обвинения, че екипът ми не се е справил с управлението на Перник, това заяви кметът на Перник д-р Вяра Церовска по повод искането на председателя на пернишката структура на БСП Кирил Леонов. Леонов, който е и общински съветник от левицата, заяви, че социалистите подготвят искането за оставка, което ще внесат в местния законодателен орган. Причината – кметската управа водила неадекватна политика, която е против интересите на перничани. Според БСП екипът на Церовска се провалил в снегопочистването и за кризата в транспорта, ескалира в протестите на превозвачите в петък.

 Криминалисти изпуснаха следите на отмъкнатите 50 000 лв. от касата на община Самоков

Делото за обира на общинска хазна в Самоков, при който изчезнаха 50 000 лв., зацикли. Заради безпаричието на Института по криминология, които нямат средства, за да направят качествено разследване, обвиненията срещу чирака на кмета на община Самоков Владимир Георгиев – Димитър Прасков, може да паднат.

 Читатели: ВИП автомобили пред пицарията на Станислав Георгиев в Кюстендил лишават пешеходците от тротоар, паякът спи

Лукс коли с ВИП номера обсаждат известната пицария на Станислав Георгиев в Кюстендил, сигнализираха граждани. Сътрудник на в. „Вяра” беше на мястото и засне блокирания бул. „Г. С. Раковски”. Потърсен за коментар, бизнесменът Станислав Георгиев реагира бурно: „Така ли си вадите хляба, жалки мишоци. Ще се разправям по друг начин с вас. Пречите на бизнеса ми. Радостине, ако те видя още веднъж да снимаш тук, ще се разправям с теб по друг начин“.

 Депутатът от ВМРО Атанас Стоянов осигури екипи за футболния отбор на село Беласица

Депутатът от ВМРО Атанас Стоянов осигури екипи за футболния отбор на петричкото село Беласица – „Беласица-08”. Той връчи екипите на футболистите на тържество, на което присъстваха общинските съветници от Петрич Стоян Божинов, лидер на войводите в общината, и Кирил Стойков, както и председателят на градската организация на ВМРО Борис Лазаров. Инициативата за осигуряването на екипите е на кмета на селото Велик Филчев и на структурата на ВМРО в Беласица.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене