Адвокат Марковски пламенно защити Симеон Дянков и показа, че предстои сериозна битка

„Дянков е най-успешния министър от години. Това е определено от един институт, който квалифицира тези хора от години. Цялата тази структура за евентуално извършено престъпление е мъчително неточно, неясно и невярно“, обясни адв. Марковски пред Антон Хекимян по bTV.

Водещият Хекимян се опита да попита мастития юрист как така ексфинансовият министър се е оказал вътре в аферата с продажбата на занижени цени на държавния дял акции в ЕВН, но не използва точната формулировка от обвинението на прокуратурата. Това даде възможност на Марковски да развие пламенна защитна пледоария.
За да може да бъде облагодетелствана тази фирма и да бъде избрана за сделката и Дянков да има вина, то той трябва да има властовата възможност и да му бъде в правата, а като министър на финансите той няма такова право. Той не може да определи и дори да посъветва коя фирма да бъде избрана. Всички сделки се свързват от Агенция по приватизацията. Тя не се контролира от министерството на финансите, обясни Марковски.

Господин Дянков никога не е издавал подобни указания. Той не може да определи посредника, защото той няма такива права и такава власт. Тук имаме един процес, който е обречен на юридическа катастрофа. Когато се прави сделката, тя се прави с многобройни документи с ясни прочити. Дянков не може да бъде виновен и това ще бъде доказано,ь заяви още адвокатът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене