Благоевград се гордее с такива като него! Студентът на 2016 г., благоевградчанинът Ивайло Богомилов, положи Хипократова клетва

Д-р Богомилов се дипломира със завидно високия успех 5.84 в Медицинска академия и връчи жезъла на човечността на първокурсниците

Студентът на годината в Медицинска академия, благоевградчанинът Ивайло Богомилов се дипломира с отличен успех и положи тържествено Хипократовата клетва. Вчера д-р Богомилов получи дипломата си от академията и попадна в първата 10-ка на отличниците й.

С успех 5.84 д-р Ивайло Богомилов достойно защити избора си за студент на годината- 2016. Той получи 2 награди, първата от здравния министър, а другата от Александровска болница за специализация по избор. На младия д-р Богомилов се падна честта да връчи жезъла на човечността на първокурсниците в Медицинска академия. И докато той носеше с гордост светинята, майка му Димитринка Богомилова бе обляна в сълзи.

Най-щастливите сълзи, на гордост от това, че е отгледала и възпитала едно прекрасно дете. Пожелаваме от сърце на Ивайло Богомилов да стане най-добрият лекар ,да продължава да пори вълните на младостта и знанието, и с успех да упражнява хуманната си професия, помнейки клетвата, която положи вчера.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене