Нови автомобили за ОД на МВР – Перник

Първите 278 нови автомобили, закупени от МВР, трябва да пристигнат до края на март. До месец ще стане ясно с каква периодичност ще бъдат доставени още 300 нови автомобила.

Това каза в Перник министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. По думите на Бъчварова  близо 600-те нови автомобили са половината от тези, с които в момента разполага МВР.

С високопроходима техника ще бъдат осигурени и граничните дирекции. Финансирането е от 160-те милиона евро, които страната ни получи  за справяне с миграционния поток и охрана на границата. Румяна Бъчварова се срещна с ръководството на ОД на МВР във връзка с битовата престъпност и мерките, които се предприемат за предотвратяването й.

Патрулирането в малките населени места във всеки момент е начин, по който винаги трябва да работи полицията, каза министърът в оставка. Директорът на пернишката полиция ст. комисар Валентин Бучински съобщи, че в пернишко ще има 10 патрулни автомобила повече. Те са осигурени от вътрешни резерви- чрез ремонтиране на автомобили и преструктуриране на наличната техника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене