Заради обилния сняг возят синьо гориво за Банско и Разлог

Заради ниските температури, обилния снеговалеж и усложнената пътна обстановка днес бе въведено ограничение през прохода Предел. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 12 тона и на камиони с ремаркета и полуремаркета.

„В следващите няколко часа е възможно прекъсване на снабдяването с природен газ за Банско и Разлог”, съобщиха от пресцентъра на „Овергаз“. Доставката на компресирано синьо гориво за двата града се извършва чрез специални автомобили (трейлери). Те обаче също трябваше да спазят ограничението.

С решение на оперативния щаб, ръководен от областния управител на Благоевград – Бисер Михайлов, започна пропускане по 1-2 камиона на „Овергаз” със синьо гориво. Отпред минава снегорин, в района е позициониран и противопожарен автомобил. Взети са всички предпазни мерки, тъй като вали обилен сняг.

Целта е да се осигури синьо гориво и отопление за хотелите, частните домове и обществените сгради в двете общини. Според разпоредбите на енергийния закон и наредбите към него всеки голям обект, използващ природен газ за своите нужди, трябва да има подсигурени запаси от алтернативни горива за такива случаи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене