Родените в Гоце Делчев братя Пиргови с приза „Лъвско сърце“

Новата награда в церемонията на „Футболист на година“ – „Лъвско сърце“, в памет на Трифон Иванов, имаше два екземпляра още в дебютната си година

„Лъвско сърце“ се дава за мъжество и характер в любимата игра, като първото издание попадна в близнаците Веселин Минев („Левски“) и Йордан Минев („Лудогорец“), както и братята Илко Пиргов „Локомотив“(Пловдив) и Димитър Пиргов („Левски“). Двете двойки братя имаха нещастието за загубят своите бащи буквално часове преди да излязат един срещу друг в Първа лига.

През април Веско и Данчо излязоха един срещу друг на „Герена“, след като баща ми Милчо почина внезапно. През август същото се случи и на Илко и Димитър, които загубиха своя баща – Емил, преди да излязат един срещу друг на „Лаута“.

Наградата бе връчена от близкия приятел на Трифон – Бончо Генчев. „Тази награда я посвещаваме на баща ни, който ни отгледа. Той ни научи да се трудим и да не се предаваме пред трудностите“, каза Илко Пиргов.

Цялата зала стана на крака и почете паметта на Трифон Иванов, както и на починалия преди няколко дни голям съдия и ръководител Стефан Орманджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене