Очаквано родената в Хаджидимово Евдокия Попадинова стана №1

Евдокия Попадинова спечели приза за най-добра футболистка на България за 2016 година

20-годишната дъщеря на треньора Димитър Попадинов в момента се подвизава в американския университетски „Рейсър“ (Лима).Родена е на 26 октомври 1996 в град Хаджидимово. Израстна обаче в Благоевград и „Спортика“.

Първата българска футболистка играла в Англия, отначало в „Бристол Академи“, а след това в „Лондон Бийс“ във втора дивизия. Следва и преминаването в САЩ, където става шампион в университетското първенство и е избрана за най-добър новобранец.

Родената в Хаджидимово Евдокия поема по дългия път към успеха. Бившата състезателка на Спортика Благоевград спечелва студентското първенство на САЩ със своя отбор Нортуестърн Охайо. Освен трофея обаче Евдокия получава друго признание – това за дебют, едва 4 месеца след като стъпва в страната на неограничените възможности.

„Беше ми много трудно, не мога да го крия, защото чувах какви ли не думи за мен. Никога не съм помисляла да се откажа заради това какво казват за мен. Такъв човек съм аз. Не ми пука как изглеждам. Особено като бях много мъничка, изобщо не ми пукаше как изглеждам, важни за мен бяха тренировките“, сподели Евдокия.

„Лондон Бийс“ и „Бристол академи“ са само стъпалото към осъществяването на голямата американска мечта. В университета на Нортуестърн Охайо Попадинова учи спортен мениджмънт и продължава своята футболна кариера.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене