Анкета на едно от най-авторитетните спортни издания в света сочи: Григор Диммитров ще бъде хитът в тениса през 2017 г

Резултатите са публикувани в “New York Sports”, което е смятано за изключителен авторитет 
В допитването на американското издание експертно мнение споделят анализатори, които смятат, че сред тенисистите извън топ 10 българинът има най-големи шансове да спечели турнир от Голям шлем.
В материала се посочва, че Григор трябва сериозно да наблегне на развитието си и да се фокусира изцяло върху представянето си на корта.
Най-добрият български тенисист започна годината по феноменален начин, след като си осигури място на финала на силния турнир в Бризбейн и утре ще играе срещу  Нишикори от 11,00 часа
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се опита да спечели първи трофей за сезона в първия си турнир за 2017 година. 25-годишният хасковлия се изправя на финала на турнира в Бризбън срещу петия в света японец Кей Нишикори. Мачът е в неделя и започва в 11,00 часа българско време.
Японецът е неудобен съперник за Григор. Българинът все още няма победа срещу 27-годишния азиатец, като в трите мача помежду им досега е спечелил едва един сет. И трите им сблъсъка до момента са на турнири от категорията “Мастърс”. В Шанхай през 2013 година Нишикори печели с 6:3, 6:4, в Маями през 2014 японецът надделява със 7:6 (1), 7:5, а в Канада през 2016 българинът отстъпва с 3:6, 6:3, 2:6.
Тази сутрин Григор надигра в два сета миналогодишния шампион в Бризбън и водач в схемата Милош Раонич (Канада) – 7:6 (7), 6:2. Димитров е загубил само един сет в турнира до момента, като вече има две победи рещу играчи от Топ 10. Преди успеха срещу световния №3 Раонич, Димитров надви на 1/4-финалите осмия в ранглистата Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 4:6, 6:3.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене