Колко неврокопчани ще посрещат гости днес и в събота?

Днес и в събота 73 неврокопчани с името Йордан, 91 дами с името Йорданка, 795 с името Иван и 186 – с името Иванка ще имат повод да почерпят. Всъщност именниците са много повече, защото имен ден имат и тези, които носят името Богдан, Богомил и техните производни. Така ще е и в събота. Тогава повод за празник имат и дамите с името Ивана и други производни на едно най-разпространените български имена Иван.

Сред празнуващите днес са заместник кметът на Гоце Делчев Богдан Боцев, финансовият директор Йорданка Ендрева, а в събота – симпатичното семейство на тв-водещата на Кабел Сат Запад – Ваня Вакарева. В дома им всяка година празникът е двоен, тъй като съпругът й носи името Иван.

ДНЕС 

Община Гоце Делчев и Неврокопска Митрополия организират традиционното спускане на кръста в река Градска на 6 януари 2017 година /петък/.

Програма:

– 07.30 часа – начало на Богослужение за празника в Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“;

– 09.00 часа – начало на Светата литургия, която ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим;

– 10.45 часа – Водосвет в храм „Св.Св.Кирил и Методий“;

– 11.15 часа – Литийно шествие по ул. „Търговска” към река Градска;

– 11.45 часа – Спускане на кръста във водите на река Градска, освещаване на водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на гранично полицейско управление.

ХРОНИКА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене