ЕКСКЛУЗИВНО!!! Проф. Огнян Герджиков – служебният премиер на Радев?

Отпаднали са имената на Богомил Бонев, Стефан Воденичаров, Николай Цонев и Елена Поптодорова
Проф. Огнян Герджиков е най-вероятният служебен премиер в кабинета, реден от президента Радев.

Кой ще бъде служебният министър и кои ще се министрите във временното правителство, което Румен Радев предстои да назначи в края на януари? Това е въпросът, който вълнува политиците в началото на новата година.

Заради мълчанието на новоизбрания президент и екипа му, в общественото пространство се появиха най-различни спекулации, в които за служебен премиер се спрягаха имената на бившия вътрешен министър в кабинета на ОДС Богомил Бонев, на бившия председател на БАН акад. Стефан Воденичаров, на бившия ни посланик в САЩ Елена Поптодорова, на бившия военен министър Николай Цонев. Те обаче са отпаднали като вариант да оглавят временното правителство, информира епицентър.

За най-вероятен служебен премиер се смята бившият председател на Народното събрание и депутат от НДСВ проф. Огнян Герджиков. Потърсен за коментар той нито потвърди, нито отрече информацията.

Преди президентските избори структури на БСП го предложиха дори за кандидат-президент на партията, но идеята не бе възприета и се наложи кандидатурата на Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене