Скандално! Лекар с цигара в коридора на поликлиниката в Благоевград, по време на грипната епидемия

Възмутени граждани изпратиха гневен сигнал до редакцията ни, в него те изразяват недоумение от факта, че по време на обявена грипна епидемия и пълна с пациенти поликлиника в Благоевград, един от лекарите пуши невъзмутимо в сградата.На трите приложени снимки ясно се вижда, че мъж облечен в бяла престилка по всяка вероятност лекар, пуши цигара в сградата на лечебното заведение. “ И по принцип е недопустимо да се пуши в сградата на поликлиниката , но пък по време на епидемия, когато там е пълно с болни хора е абсолютен абсурд. А тези хора трябва да ни лекуват!“, се казва в сигнала.

По снимките ние разпознахме д-р Стефан Веселински, общопрактикуващ лекар.
29-01-007-д-р-Стефан-Веселински
Свързахме се с него, за да потърсим неговият коментар и обяснение по случая. Той не отрече, че това се е случило и се оправда с факта, че е инцидентно и се е случило еднократно. Не отрече обаче,и че тютюнопушеното в болничните заведения е забранено със закон и се извини за поведението си.
В телефонен разговор с него, говори нашият репортер Ваня Янева,ето какво още каза д-р Веселински:

Д-р Веселински разбира се, не се зарадва на нашата заявка да публикуваме материала, защото това ще му създаде проблем. Ние обаче, няма как да подминем това , защото е недопустимо.
Забраната за пушене масово не се спазва в болниците, показват множество репортерски проверки в цялата страна. Балконите на някои клиники приличат на кафенета – болните се трупат там да дръпнат някой фас.
Основните нарушители в лечебните заведения обаче са работещи там административни служители или лекари. Те си имат тайни стаички, в които палят, и се предупреждават, щом пристигнат инспектори, както видяхме вече и в коридорите.
Въпреки хилядите проверки в болниците заловените нарушители са впечатляващо малко.
От изключително значение е лекарят да има строги изисквания към себе си и поведението си. В този ред на мисли, липса на всякакъв морал у лекаря личи, когато той пуши в кабинета си и в сградата в която трябва да лекува хората. А случаите на тютюнопушене в лекарския кабинет от самия лекар далеч не са митове и днес отново се убедихме в това.

http://blagoevgrad-news.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене