Без категория

Националния печат

печат

В.“Сега“

Съдебният инспекторат беше изобличен с унищожителен доклад

На фона на безсилието на парламента да избере следващия главен съдебен инспектор Сметната палата излезе с унищожителен доклад за дейността на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС). С него се разкрива, че структурата, натоварена с големи очаквания при старта си през 2008 г., всъщност е неефективна и работи без стратегия, избирателно, субективно и хаотично.

Парламентът чупи рекорда с промяна на Изборния кодекс по време на кампанията

42-рото Народно събрание има всички шансове да бие досегашните рекорди, като най-вероятно ще направи промени в Изборния кодекс при вече започнала кампания. Така обичайната практика да се правят изменения в закона за вота в 12 без 5 ще бъде нарушена. И това няма да е в разрез с конституцията и кодекса.

ВСС скандално понижи Мирослава Тодорова в районен съдия

Следвайки маниера на предишния състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), кадровият орган отново наложи наказание на съдия Мирослава Тодорова от Софийския градски съд (СГС). Този път тя беше понижена в длъжност и пратена за две години в Софийския районен съд. Причината са забавени мотиви по две дела от 2011 г.

В.“Монитор“

Бивш шеф на ЦСКА помете 7 коли и избяга

  Бившият шеф на ЦСКА и съдружник в сметосъбираща фирма Димитър Борисов помете 7 коли и избяга. Случката се разиграла около 00,10 часа в нощта срещу четвъртък в столичния квартал „Лозенец”, на метри от известното софийско заведение „Марая”.

Борисов бил зад волана на скъпо „Ауди”, с което потрошил паркираните в редица автомобили на ул. „Крум Попов”. След това се прехвърлил в друга кола и изчезнал, твърдят очевидци.

Банани с кокаин зад убийството на Манджуков

Заловена пратка с банани, в която са били скрити десетки килограми кокаин, може да стои зад убийството на Борислав Манджуков. Това е една от многото версии, по които работят разследващите за разстрела на бизнесмена на 24 март вечерта в столичния комплекс “Бокар”. Пратката е трябвало да прис­­тигне на пристанище Варна, където се смята, че Манджуков е имал сериозни позиции, а след това да замине за За­­падна Европа. Плодовете пък били предназначени за фирма, в която бизнесменът имал участие чрез подставени хо­­ра.

В.“Труд“

Кабинетът заделя 22 млн. лв. за евроизборите

За провеждане на изборите за Европейски парламент на 25 май са предвидени 22 млн. лева. от държавния бюджет.

Това обяви в Пловдив финансовият министър Петър Чобанов. Той бе в града под тепетата за среща на бизнесмени от региона с ръководството на Българската банка за развитие, която предлага нови продукти за българския бизнес.

Великденски бонуси, но не за всички чиновници     

Допълнителните възнаграждения, които чиновниците получават към заплатата си веднъж на всяко тримесечие, ще бъдат раздадени предсрочно през април. Вместо в края на месеца администрацията ще получи парите си за първото тримесечие преди Великден, за да може чиновниците да посрещнат празниците. Това стана ясно от изказване на финансовия министър Петър Чобанов в Пловдив.

В.“Стандарт“

Дават още 35 млн. лв. на Министерството на финансите

Допълнителни разходи в размер на 35,3 млн. лв. за сметка на централния бюджет ще одобри Министерският съвет. Това предвижда проект на постановление на кабинета, който е пуснат за обществено обсъждане. 35,050 млн. лева от сумата са предвидени за Министерството на финансите, а останалите 250 хил. лева ще бъдат за Конституционния съд. Допълнителната сума за МФ е предвидена за присъждане на кредитен рейтинг на страната (2,2 млн. лв.), развитие и поддръжка на информационни системи и инфраструктури (12,35 млн. лв.), изплащане на жилищни компенсаторни записи на граждани (500 хил. лв.), както и за дейности, свързани с повишаване на събираемостта на публичните приходи и инвестиционните проекти в НАП и Агенция „Митници“ (20 млн. лв.).

ДПС ще гласува с Бойко за Изборния кодекс 

ДПС ще подкрепи поправките на ГЕРБ в Изборния кодекс за увеличаване на членовете на ЦИК от 19 на 20, заявиха депутати от Движението. Така ДПС ще получи реално полагащите им се трима членове в ЦИК, но отново ще гласува заедно с ГЕРБ и срещу волята на БСП. Цял ден вчера продължиха совалките между политическите централи на управляващите и опозицията заради деликатния момент, в който ДПС за втори път в рамките на няколко дни ще подкрепи ГЕРБ.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене