ОбС – Гоце Делчев даде съгласие за разкриване на отделна яслена група в ДГ „Брезичка“, постъпиха голям брой деца

Отделна яслена група да бъде разкрита в ДГ „Брезичка“ в Гоце Делчев дадоха съгласие общинските съветници от ОбС, с което разрешиха на директора и ръководството на детското заведение да извършат необходимата промяна на структурата за учебната 2017/2018 г.

Предложението за разкриване на яслена група в ДГ „Брезичка“ бе внесено в ОбС от директора на детското заведение Анита Икономова, в което се казва, че заявките на желаещите родители с деца около и малко над 2 годишна възраст са се увеличили и те вече не представляват еденични случаи, а сериозен брой от 15-16 деца, което е норматив за цяла яслена група.

Преобладаващо през учебната 2015/2016, както и през настоящата 2016/2017 година в ДГ „Брезичка“ за яслена група са приети сериозен брой деца, което затруднява като цяло работата на персонала, тъй като грижите за отглеждането тези деца, изискват специализиран персонал от медицински сестри.

Условията в  Детската градина „Брезичка“ позволяват едната от целодневните групи да бъде преобразувана в яслена, без да се налага съкращение на персонал и служители.

Съгласно чл. 24, ал.3 и 4, Детските градини могат да разкриват яслени групи за отглеждане на деца от 10 месечна до три годишна възраст, като децата следва да се отглеждат и обучават по стандарти за ранно детско развитие, приети с наредба  от Министерството на образованието и културата.

Предвид гореизложеното от директора на детското заведение в Гоце Делчев общинските съветниници гласуваха със „За“ разкриването на яслената група.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене