ВИДЕО: Евдокия Попадинова: Преследвайте неизменно мечтите си и винаги ще ги постигнете!

Евдокия Попадинова е Родена е на 26 октомври, 1996г. в град Хаджидимово. Първата българска футболистка, играла в Англия, отначало в Бристол Академи, а след това в Лондон Бойс във втора дивизия. Понастоящем играе в САЩ за Северозападния университет Охайо, град Лима за отбора на Рейсърс. Попадинова дебютира за националния отбор на България на 20 август 2013, при гостуването в Скопие в приятелски мач с Македония 4:2. В 67 минута отбелязва своя първи гол за 4:1.

Родената в Хаджидимово Евдокия Попадинова влезе в историята като първата българка с шампионска титла от студентското първенство на футбол на САЩ. Във финалният сблъсък, Попадинова и нейните съотборнички от университета на Northwestern в Охайо победиха с 1:0, шампионките от 2015 година Spring Arbor от Мичиган. Евдокия влезе и в идеалният отбор на шампионата на NAIA, който се състои от единайсет състезателки плюс една резерва. В полуфинала Евдокия вкара два гола за победата с 6:0 срещу университета на Вашингтон, въпреки че влезе като резерва. Преди това, в осминафинала, Попадинова отново се разписа за победата срещу Уестмънт Калифорния с 3:1. Във финала, игран в Orange Beach Sportsplex в Алабама, българката отново остана резерва, но след като се появи в игра, създаде много главоболия на защитата на противниковия отбор.

Преди да акостира отвъд Океана, бившата състезателка на Спортика Благоевград записа още едно постижение, като първата българка играла в първенството на Англия по футбол. След силни изяви с екипите на Бристол Академи и Лондон Бийст, момичето от Хаджидимово реши да пробва късмета си в САЩ. В университета на Northwestern Охайо Попадинова учи спортен мениджмънт и е част от футболния отбор, с който вече спечели и първия си голям трофей.

„Да преследват неизменно мечтите си и винаги ще ги постигнат“, препоръча успялата футболистка на връстниците си от Неврокопско в интервюто, което взе за Топ Преса, Стоян Цветков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене