Едно голямо благодаря! Семейството на Виолета Драгомироваи синът и Людмил спасени от изхвърляне от квартиратаслед намесата на Топ Преса – югозападния таблоид!

Валентин ГЕРЧЕВ
Семейството на Виолета Драгомирова и синът й Людмил вече са по-спокойни. Двамата приемат намесата на югозападния таблоид Топ Преса като манна небесна след заплахите от петрички бизнесмен, че ще ги изгони от временната квартира в Петрич на ул. “Георги Урумов“ №38, като намеса от Бога. Това признават те и с нескрита радост казват, че живеят втория си живот благодарение на Топ Преса. Майката Виолета е инвалид и за нея се грижи синът й Людмил. Той е социален асистент и на болната си сестра. Тримата живеят в жилището на благодетеля им Кирил Качински. Преди седмица обаче бизнесмен, който е отдавна извън строителния бранш, с множество запори от ЧСИ, си позволи да ги уплаши. Той по думите на засегнатите дал краен срок на тримата да напуснат временното си жилище в Петрич до миналия петък, с което действие си заслужи упреците на петричани. В случая се намеси и наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура Стоян Дундев. Той ги увери да не се страхуват от заплахите му и препоръча на засегнатите лица да сигнализират за своеволието му, ако се повтори. Това бе направено със съдействието на югозападния таблоид Топ Преса. Веднага след тъжбата на двамата от семейството до държавното обвинение, бизнесменът е бил предупреден да не се занимава повече с тях. Защото той не е собственик на жилището и заплахите му, отправени към семейството при последваща повторна заплаха, ще се считат за психически тормоз, което попада под наказателна отговорност. Иначе майката Виолета и синът й Людмил при случайна среща с репортера на уважаваната медия не скриха задоволството си и заявиха, че скоро и в Сандански ще имат свой собствен дом.
Както Топ Преса информира, те са предприели стъпки за кандидатстване за общинско жилище пред екипа на кмета Кирил Котев. Припомняме, че семейството, което е от София, идва преди години да живее в курортния град заради дъщерята на Виолета, която имала астма и тежка травма. За да подпомогне детето си с лекарства и грижи, семейството й е принудено да продаде движимото си имущество. Така се отзовават да живеят в Сандански. Грижите обаче „глътват“ парите и сега семейството се скита по улиците на двата южни града – Петрич и Сандански – с надеждата за помощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене