ПРЕС БГ ГЪРМИ – САШО МОРФОВ ОТКАЗА ДА ИГРАЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНО ЗА „ТУРЦИТЕ“ В ХИТРИНО МЕГА СКАНДАЛ

Ден след като екипът на Народния театър оповестиха публично, че ще играят благотворително най-хитовия си спектакъл „Хъшове“, главният режисьор на театъра Александър Морфов вдигна бунт срещу ръководството и забрани на приближените си актьори да участват в представлението с аргумента, че не иска да подкрепя турското население в Хитрино, научи лично прес бг от свои високопоставени източници в куртурните среди.

„Ние викаме – Да живее България, а те ще ни карат да работим за турците в Шуменско. Няма да стане.“ – отсякъл гневно Морфов.

Постановката му е една от най-патриотичните в целия репертоар на Народния и в нея зрителите стават свидетели на откровена антитурска пропаганда на сцената. Жената на Морфов – актрисата Рени Врангова е другият бунтар, който стои в основата на скандалите в театъра. Напоследък, двете с Албена Колева, която е дъщеря на големия комик Тодор Колев са се обединили в малка групичка около себе си и са решили всячески да пречат на новото ръководство на театъра. Останалите актьори в трупата на театъра се жалват пред своите познати, че пробутваната от Морфов актриса прибирала над 5000 лева в хонорари всеки месец, а техните заплати едва стигали 800 лева, което е меко казано арогантно.
„Какво им пречи да играем веднъж благотворително, след като взимат такива огромни хонорари?“ – питат се останалите в трупата. От години се знае, че Морфов прибира в джоба си хонорари от по 30 000 лева за всяка постановка, а жена му взима над 60 000 лева в годината, благодарение на властния си съпруг, който винаги поставя условието, че ще работи единствено, ако жена му е в екипа.

Друга мълва твърди, че първият ни режисьор напоследък е занемарил таланта си и се е отдал на гуляи, алкохол и дори злоупотребявал с наркотици и това помътнява съзнанието му.

„Сашо ще бере ядове и ще ни вкара в етнически конфликт. Не можем да си позволим да откажем да играем в подкрепа на хората от Хитрино точно в този момент.“ – споделят помежду си актьорите в коридорите на театъра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене