Connect with us

Таблоид

С базар на домашни храни събраха средства за строителство на храм в с. Гайтаниново

Published

on

2750 лева успяха да съберат организаторите на двудневен коледен базар в Гоце Делчев, в подкрепа на изграждането на храма „Свети Георги“ в село Гайтаниново. Хората от селото, дариха много домашни продукти: боб, мушници, чесън, кромид лук, зимнина, плодови сладка, питки, баници, помогнаха им и приятели с други домашно приготвени храни.

„Благодарим за това, че отворихте сърцата си и дарихте кой колкото може за нашата кауза. И знайте, че строежа на един храм не е просто един строеж, това е цел, която ни сплотява, обединява и ни напомня, че най-силни сме, когато сме заедно. Всички вие доказахте, че все още има общност сред нас“ – казаха организаторите.

Църковното настоятелство получи съдействие от Фермерски пазар – Варна с безвъзмездно предоставени шатри, а Община Гоце Делчев бързо даде разрешение за ползване на място в центъра на града, където бе разположен базара.

Продължава набирането на средства, тъй като предстои построяване на камбанария и покриване на храма.

Който има желание да дари, може да го направи по банков път.

IBAN:BG41BPBI79224011649601

Банков код:BPBIBGSF,

Титуляр:При църковно настоятелство “Св.Никола”

Снимка: Янина Христова – Фейсбук

Източник: Хроника

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading

Таблоид

Тъжно! Ковид-19 погуби още един млад мъж в Благоевград

Published

on

КОВИД-19 погуби още един млад мъж  в Благоевград – Георги Кафеджийски. Той беше баща на две дъщери – Михаела и Ана-Мария, а съпругата му Анита е бивш пиар на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

“Отиде си моят, Жоро! Не можа да пребори коварната болест Ковид. Остана само светият спомен за щастливите дни, в които бяхме заедно. Никога няма да забравим добротата и обичта, с която ни даряваше. Ти беше най-добрият съпруг и баща за пример! Почивай в мир и да е светъл пътят ти! Обичаме те!”, написа тя в личния си профил.

Екипът на Топ Преса изказва съболезнования на семейството и близките.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al