Днес Румен Радев се очаква да разкрие подробности за служебния кабинет

Новоизбраният президент Румен Радев ще участва днес за първи път в публично мероприятие – среща “Във вихъра на Европа”
Тя е организирана от клуб “Милениум” – сдружение на младите българи в чужбина, родени след 1 януари 1981 г. Брекзит и възможностите за България по време на председателството на ЕС, как се гради кариера в сферата на изкуството и как хората на изкуството могат да допринесат за развитието на България – това са част от темите, които ще бъдат обсъждани, пише 24 часа.

Очаква се обаче младите българи да се поинтересуват и от мнението на Радев по част от политическите процеси в страната. Като например състава на подготвяния от него служебен кабинет.

Радев вече заяви, че ще каже имената на бъдещите премиер и министри едва след 22 януари, когато официално встъпва в длъжност. Същевременно призна, че вече е готов със състава на служебното правителство. Очаква се то да бъде предимно от експерти, дори с имена и от центъра или десния политически спектър.

Единственото сигурно е, че няма да има ярки леви личности, след като соцлидерът Корнелия Нинова декларира, че БСП няма да се бърка на Радев в избора на служебни министри. За дипломат №1 обаче се спряга името на бившия зам.-външен министър в кабинета “Станишев” Любомир Кючуков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене