Шест години затвор за рецидивист, опитал да изнасили 16-годишна в Гоце Делчев

Районен съд – Гоце Делчев осъди на 6 години и шест месеца строг тъмничен затвор закоравял престъпниик, опитал да изнасили 16-годишно момиче в Гоце Делчев. одсъдимият О. Ч. ще трябва да изплати и 6500 лева обезщетение на пострадалата девойка за причинените й страдания.

Ужасът се разиграл на 26 декември 2014 година. Около 21 часа на улица „Т. С.“ рецидивистът причакал 16-годишната тогава Ю. Ш., разкъсал дрехите й и започнал да я опипва, предаде „Труд“. След това нанесъл няколко удара по лицето и корема й и се опитал да я замъкне в намиращата се наблизо изоставена къща.

Само виковете за помощ спасили момичето, тъй като от съседните жилища излезли хора, сред които и лелята на девойката. Жената бързо изтичала на улицата, а насилникът, щом я видял, избягал в неизвестна посока.
Девойката е прегледана от лекар, който установил редица наранявания. Престъпникът е предаден на съда, а полицейската справка показала, че той е осъждан многократно, включително и по член 116, алинея 1 от Наказателния кодекс – за убийство, за което е получил 10-годишна присъда. Рецидивистът извършил блудството с беззащитната девойка само една година, след като бил излязал от затвора, където изтърпял друго ефективно наказание за тежко престъпление.

Подсъдимият е родом от град Пещера, но живеел при майка си в Гоце Делчев.
Срещу него е имало разследване и във Франция за четири изключително тежки престъпления – убийство, предхождано, придружено или последвано от друго престъпление, опит за убийство, предхождано, придружено или последвано от друго престъпление, изнасилване и проникване в жилище.

Именно затова съдът му наложи наказание от 6 години и шест месеца лишаване от свобода.

Р. Андонов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене