Засилен трафик се очаква днес, започва голямото завръщане след празничните дни

Днес в Благоевград пътната настилка е хлъзгава, вали слаб сняг. По пътищата се очаква засилен трафик и усложнена обстановка заради тежките метеорологични условия.
Тази сутрин на много места валя дъжд, от който се образуваха поледици. Полицията призовава за повишено внимание от страна на шофьорите.
Очаква се засилено полицейско присъствие през целия ден. Никак не е добра статистиката от миналата година по време на празниците, когато 16 души загинаха, а близо 300 бяха ранени.
Отново 2 ленти ще бъдат обособени за влизащите в София през Владая за да се облекчи трафикът по време на празничните дни. Около 250 хиляди автомобила напуснаха столицата в петък, денят преди Коледа, а сега се очаква тяхното завръщане. Стотици други хора избраха пътуването с автобус или влак. На обществените места, където се струпват много хора, се наблюдават засилени мерки за сигурност.

Топ Преса призовава шофьорите да шофират със скорост, съобразена с тежките метеорологични условия и да не превишават допустимите ограничения за скоростта. Всеки да се въоръжи с търпение и спокойствие, в случай, че се получи задръстване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене