Немарливост едва не уби 61-г. мъж край Добринище! Кранист парализира горски служител, плати 500 лв. заради изпуснато дърво

С 500 лв. глоба се размина 47-годишният Кемал Кемалов от с . Ореше, община Гърмен, заради предизвикания поради немарливост инцидент край Добринище преди малко повече от година, при който пострада тежко горският служител Благой Галчов. Делото беше решено със споразумение и Кемалов отърва по-тежко наказание. Той беше обвинен за нанасяне на средна телесна повреда с управлявания от него хидравличен кран, за неспазване на Закона за здравословни и безопасни условия на труд, както и за неспазване на наредбите за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване.

Инцидентът, заради който Кемалов беше подведен под отговорност, стана на 09.09.2015 година в горска местност край Добринище. Горски служители към местното ДГС отишли на място, за да маркират добитата от гоцеделчевска фирма дървесина. При извършване на товаро-разтоварна дейност с хидравличния кран, управляван от обвиняемия, пада дърво и ранява тежко 61- годишния тогава горски служител към ДГС – Добринище Благой Галчов, който е с над 39-годишен стаж като лесничей. Той беше транспортиран в столичната клиника „Пирогов”, където беше приет в отделението по неврохирургия в тежко състояние, с шийна травма, с контузия и притискане на гръбначния мозък, с парализа на горните и долните крайници и опасност за живота. Докато беше на лечение, колегите му се редуваха като негови придружители. Медиците успяха да го стабилизират и върнат към живот, но не можаха да овладеят парализата. Към днешна дата Галчов е почти парализиран. Придвижва се единствено с чужда помощ. Има назначен асистент, който да му помага и да се грижи за него.

Съдът в Разлог постанови пострадалият да бъде уведомен за изхода от делото, както и че има право по гражданско- правен ред да предяви претенции за обезщетение за претърпени неимуществени вреди срещу Кемал Кемалов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене