Местния печат

„Вяра“

АУБГ – Благоевград уволни 15 души от ръководството преди Коледа

Американският университет в Благоевград с президент Страци Кулински уволни 20 човека пред Коледа, като на 5-има от тях, които са преподаватели, им бил поискан данък печалба, алармира читателка в писмо до вестника.

„Бороспорт” поряза над 100 късметлии от томбола за безплатни сезонни карти по 1000 лв., не спазили правилата

Едва 20-ина са реалните щастливци, грабнали широко рекламираните 120 броя безплатни сезонни лифт карти за 1000 лв., всяка за спускане по пистите на Боровец. Оказа се, че „Бороспорт”, която стопанисва пистите и лифтовете, с хитър ход успя да подхлъзне скиорите, съобщиха финтираните любители на зимните спортове пред вестник „Вяра”.

Бившите затворници Стоил и Златил: Монасите от Копиловци ни изгониха преди Бъдни вечер, игуменът Кассиан отказа да даде пари за спазмалгон

Бившите затворници Стоил Теменужков и Златил Михайлов останаха без покрив над главата точно пред Бъдни вечер, след като монасите от манастира „Благовещение“ в кюстендилското село Копиловци ги изгонили. Стоил и Златил намирали препитание в обителта от месец май т.г.

Машина смаза до смърт 51-год. Стефан Митев при трудова злополука в рудник „Бобов дол“

51-годишният миньор Стефан Митев е загиналият по време на работа в рудник „Бобов дол“ на „Въгледобив Бобов дол“ вчера сутринта. Мъжът е бил притиснат от машина, разтоварваща въглищата.

Българите № 1 на „Хляб и музика” в Милано, дупничанките Даниела Стоичкова и Биляна Данчева сготвиха шкембе чорба, Ваня Кудева и „Нашенки” пяха шопски песни

Фолклорна група „Нашенци” с ръководители Калинка Георгиева и Мая Цонева от Благоевград и хор „Нашенки” с ръководител певицата Ваня Кудева от Сапарево спретнаха уникална Българска вечер в Милано.

„Участвахме в проект на община Милано, наречен „Хляб и музика”, който се провежда няколко поредни години. Участваха асоциации на различни народности, представени в Милано. За първи път и нашата страна имаше представител.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене