Неврокопчанинът Васил Божиков и благоевградчанинът Страхил Попов продължават напред напред в Страхил Попов за Купата на Турция

Българските защитници бяха титуляри за отбора си „Касъмпаша“, който се наложи с 3:1 над третодивизионния „Инегьолспор“

Така на практика те и съотборниците им почти си гарантираха участие в следващия етап на турнира за Купата на Турция.

В момента отборите са разпределени в осем групи по четири отбора и напред за осминафиналите продължават първите два състава от всеки поток. В група Б ситуацията вече се изясни, след като вчера „Ризеспор“ размаза с 4:1 „Санджактепе“(Беледие), а днес „Касъмпаша“ победи „Инегьол“.

След четири кръга „Ризеспор“ има пълен актив от 12 точки, а отборът на Васил Божиков и Страхил Попов е с 9. „Санджактепе“ е с 3, а днешният съперник на българите без актив. В оставащите два мача „Касъмпаша“ се нуждае от точка, за да си гарантира преминаване.

Страхил Попов

Роденият в Благоевград Страхил Попов игра само през първото полувреме, в чийто край получи жълт картон, като на почивката заради болки в бедрото бе заменен от Хакан Демир, докато Божиков остана на терена през всичките 90 минути.

Давид Павелка откри резултата в 22-ата минута, Батухан Алтънташ удвои в 37-ата, а Тургут Шахин реши всичко минута преди края на първата част. През второто  полувреме аматьорите върнаха едно попадение.

В мач от група „Н“ „Коняспор“ отнесе с 3:0 „Гюмюшханеспор“ и оглавява потока си с 8 точки, докато днешният съперник е с точка по-малко. Димитър Рангелов остана на резервната скамейка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене