Анита Мейзер се призна за виновна в съда

Анита Мейзер се призна за виновна на започналото вчера дело. Тя пое вината за убийство по непредпазливост и предлагане на подкуп, пише „24 часа“.

Адвокатът на близките на убития Николай пък поиска тя да бъде обвинена в умишлено убийство и 300 000 лева кръвнина. При време на разследването на смъртта на съпругът на Анита Мейзер, са извършени съществени пропуски, пък заяви в началото адвокатът на близките на убития Иван Томов. Той поиска отлагане на делото, но съдът даде ход.

Във встъпителната си пледоария Иван Томов съществени процесуални нарушения. Спорен него описаната фактология в документите по делото не съответства на обстоятелствената част. Томов разкри, че при огледа на трупа е установено, че е имало удари по носа, разкъсана хрущялна тъкан, травматични увреждания по тялото и хематоми. „За мен това не е убийство по непредпазливост“, заяви той и заяви, че родителите на Николай настояват за 300 хиляди лева кръвнина.

В съда беше посочен и фактът, че Анита Мейзер е опитала на три пъти да подкупи полицаите Ц първоначално е предложила 10 хиляди евро, след това 20 и накрая 30 хиляди. При даване ход на делото адвокат Томов настоя съдът да изиска информация за наличното имущество ма Мейзер на територията на САЩ с цел обезпечаване на бъдещ иск, но съдът отхвърли това като неоснователно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене